Er zijn verschillende redenen om je wimpers en wenkbrauwen te laten verven. Bij Total Looks 4 You verzorgt een deskundige oogstyliste deze behandelingen met professionele verf van het merk RefectoCil en Belmacil.

 


Wimpers verven

Heb je van nature hele lichte wimperharen, dan kun je de wimpers laten verven in een (donker)bruine of zwarte kleur. De oogopslag wordt intenser en het is niet meer noodzakelijk om voor de kleur een mascara te gebruiken. Voor extra volume of lengte kun je uiteraard nog wel een mascara gebruiken. Het resultaat is 3 tot 6 weken zichtbaar, waarna de behandeling kan worden herhaald.

 

Wenkbrauwen verven

Heb je geverfd haar en wil je je wenkbrauwen afstemmen op je haarkleur? Dan is het een goed idee om je wenkbrauwen te laten verven. Ook als je wenkbrauwen grijs zijn of beginnen te worden, kun je ze laten verven door de oogstyliste bij Total Looks 4 You. Het resultaat is 3 tot 6 weken zichtbaar, waarna de behandeling kan worden herhaald.

 

Speciale verf

Om de wimpers en wenkbrauwen te verven, gebruikt de oogstyliste bij Total Looks 4 You speciale verf, die hier geschikt voor is. Het wordt niet aangeraden om de wimpers en wenkbrauwen te verven met haarverf. Haarverf is vaak agressiever dan wimper- of wenkbrauwverf en heeft bovendien langer tijd nodig om in te trekken. Daarnaast is de huid rondom je ogen erg gevoelig; dit gebied vraagt om een speciale formule met betrekking tot de verf. Wimper- en wenkbrauwverf moet na de inwerktijd snel te verwijderen zijn van de huid en mag geen irritaties en uitslag veroorzaken. Gebruik je de verkeerde verf, dan loop je het risico dat je de haar tot in het haarzakje beschadigt en dat de haren uit gaan vallen. De oogstyliste gebruikt dus speciale verf geschikt voor professioneel gebruik, die verkrijgbaar is in allerlei tinten. (Donker)bruin en zwart zijn de meest gangbare kleuren. We kijken samen naar de kleur die het dichtst bij je haarkleur komt. Voor de wenkbrauwen geldt: twijfel je tussen twee kleuren, kies dan voor de lichtste kleur. Kies alleen voor zwarte wenkbrauwverf, als je diepzwart haar hebt.